kunst en design

film- en toneeldecor

Mijn grote passie is film- en toneeldecor. Sinds de middelbare school wilde ik al graag artdirector worden. Dit was voor mijn ouders toen te abstract en ik werd dringend aangeraden iets te leren wat praktisch was.Het werd binnenhuisarchitect en woninginrichter, dus niet alleen het plannen en stylen maar ook alle praktische handelingen van gordijnen naaien over stoelen en banken stoffeeren tot vloerbedekking leggen, inderdaad praktisch en leuk.
Maar film en toneel lieten mij niet los, uiteindelijk ben ik in de industrieële vormgeving terecht gekomen en combineer sindsdien techniek en kunst.
In 2014 mocht ik meewerken op het artdepartment bij de film Zeeuws meisje van Perry Mulder. Het was mijn eerste kennismaking en ik heb er veel geleerd. Na nog een filmproductie in 2015 helemaal mee te maken als uitvoerend producent leerde ik veel van de achtergrond, de organisatie en de eisen die regisseur en DOP aan een decor stellen.
In juli 2016 mocht ik bij de film TWEE het decor, de hele set, kostuum en visagie ontwerpen en daarmee de hele look van de film in te richten.
Met de enorme technische handigheid van Emile Osinga is het een prachtige studio geworden die wij bij de COVRA in Vllissingen mochten inrichten.
Regisseur Eddie Bimmel wilde voor zijn futuristische thema een woning geheel gebouwd uit betonnen elementen. Wij hebben daarvoor panelen gemaakt van 125 x 240 cm die flexibel te combineren zijn en snel om te bouwen in elk gewenste opstelling. Woonkamer en slaapkamer, gang en andere kamers waren zo geen probleem. de crew was er heel erg blij mee en iedereen was opvertuigd van de "echtheid".

Het was dan ook zeer bijzondere opdracht en ik ben blij om zo te laten zien wat wij kunnen en wij zijn heel vereerd dat TWEE de gouden zeester van CAVAK heeft gewonnen en uiteindelijk hebben we 2019 ook de prijs voor het beste art department in 10 jaar bestaan van filmalot ( Cavak).
http://cavak.nl/filmstarz-2016   kijk ook op awards exposities en beurzen

    

 

Ook voor 2 van de 5 films in het project SLAG OM DE SCHELDE hebben wij het art-department vorm gegeven:
DE KLEINE PIANIST en GRIT
Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

https://dekleinepianist.com/

 
 


https://www.facebook.com/grit.officialmovie

   

  

 

 

Monika Jacobi

Badhuisstraat 207
4382 AM Vlissingen

tel:      0646169698
email: info@destrooom.nl